المقادير:-
-كيلو كوسه
-نص كيلو لحمه مفرومه
-عشر علب زبادى.......اوكيلو لبن كما يسمى فى بعض الدول العربيه
-1 بيضه
معلقه نشا كبيره
طريقه التحضير:-
-طريقه عمل اللبن
ضعى الزبادى والنشا والبيضه فى الخلاط واضربيهم جيدا حتى يكون ناعم
ضعيه فى وعاااااء على النار مع التقليب المستمر حتى يغلى ثم قومى برفعه من عالنار واتركيه حتى يبرد
- طريقه عمل الكوسه
تحفر الكوسه نصف حفره قومى بتعسيج اللحمه المفرومه ببصله متوسطه الحجم بعد ان تنتهى من تعسيج اللحمه احشى الكوسه باللحمه ثم قومى بتحير الكوسه فى قليل من الزيت بعد حشوها حتى تصبح ذهبيه اللون
وبعض تحيرها ضعيها فى وعاااء ثم غطى الكوسه بالماء وضعى عليها فلفل اسود وملح الكميه التى تناسبك
وضعيها على النار حتى تغلى وتستوى الكوسه ويكون سوها معتدل بعد ذلك صفى المياه التى سلقتى بيها الكوسه على اللبن المحضر بدون ان تضعى الكوسه معهم وقومى بتذويب نصف كوب من النشا فى ماء
وضعيه على اللبن وقلبيه حتى يسمك بعد ذلك ضعى الكوسه فوقهم واتركيهم على النار حتى يغلى اللبن غلوه مع الكوسه وبعد ذلك ارفعيها من على النار واوضعى الكوسه باللبن فى اطباق غويطه ووضعيها حتى تبرد
هذه الاكله تاكل بارده او ساخنه حسب الرغبه
عرفه انكوا هتستغربو من الاكله بس والله جااااامده دوقها واحكموا بعد كده الف هنا وشفااااااااااااااااااااااااا اسمها الاكله شيخ المحشى من المطابخ السوريه الشاهيه طبعا لا يعلى على المطبخ السورى